ویروس اچ پی وی چیست ؟
ویروس اچ پی وی عفونت HPV یک عفونت ویروسی است. بیش از ۱۰۰ نوع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) وجود دارد. برخی از انواع عفونت HPV باعث ایجاد زائدههای پوستی به نام زگیل میشوند و برخی از انواع عفونت HPV میتوانند باعث سرطان شوند.
بیشتر عفونتهای HPV منجر به سرطان نمیشوند. اما برخی از انواع HPV تناسلی میتوانند باعث سرطان قسمت پایینی رحم که به واژن متصل میشود، به نام دهانه رحم، شوند. انواع دیگر سرطانها با عفونت HPV مرتبط هستند. این سرطانها شامل سرطان مقعد، آلت تناسلی مردانه، واژن، فرج و پشت گلو هستند. سرطان پشت گلو، سرطان دهان و حلق نامیده میشود.
این عفونتها اغلب از طریق رابطه جنسی یا از طریق سایر تماسهای پوستی منتقل میشوند. واکسنها میتوانند به محافظت در برابر سویههای HPV که به احتمال زیاد باعث ایجاد زگیل تناسلی یا سرطان دهانه رحم میشوند، کمک کنند.
علائم بیماری اچ پی وی چیه ؟ ( ویروس اچ پی وی )
معمولاً سیستم ایمنی بدن قبل از ایجاد زگیل، عفونت HPV را شکست میدهد. انواع مختلف HPV زگیلهای مختلفی ایجاد میکنند، از جمله:
زگیلهای تناسلی. برخی مسطح به نظر میرسند. برخی دیگر مانند برآمدگیهای کوچک گل کلم مانند یا برآمدگیهای ریز ساقه مانند هستند. در زنان، زگیلهای تناسلی بیشتر روی فرج ظاهر میشوند. اما میتوانند در نزدیکی مقعد، روی دهانه رحم یا در واژن نیز ایجاد شوند.
در مردان، زگیلهای تناسلی روی آلت تناسلی و کیسه بیضه یا اطراف مقعد ظاهر میشوند. زگیلهای تناسلی به ندرت باعث ناراحتی یا درد میشوند. اما ممکن است خارش یا حساسیت ایجاد کنند.
زگیلهای معمولی. زگیلهای معمولی به صورت برآمدگیهای زبر و برآمده ظاهر میشوند. آنها معمولاً روی دستها و انگشتان ایجاد میشوند. اکثر زگیلهای معمولی به سادگی جذاب نیستند. اما میتوانند دردناک نیز باشند. و به راحتی آسیب دیده یا خونریزی میکنند.
زگیلهای کف پا. زگیلهای کف پا، زائدههای سخت و دانهداری هستند که معمولاً روی پاشنه یا پنجه پا ظاهر میشوند. این زگیلها ممکن است باعث ناراحتی شوند.
زگیلهای صاف. زگیلهای صاف، زخمهایی با سر صاف و کمی برجسته هستند که به آنها ضایعه میگویند. آنها میتوانند در هر جایی از بدن ظاهر شوند. اما کودکان معمولاً آنها را روی صورت، مردان معمولاً در ناحیه ریش و زنان معمولاً روی پاها مشاهده میکنند.
میدونستی تزریق فیلر زیر چشم خطرناکه و اگر توسط فرد غیر متخصص انجام باشه باعث نابینایی میشه قبل از اینکه فیلر کنی این کار ها رو انجام بده ؟
سرطان دهانه رحم ( ویروس اچ پی وی )
عفونتهای HPV تقریباً باعث همه سرطانهای دهانه رحم میشوند. اما سرطان دهانه رحم ممکن است 20 سال یا بیشتر پس از عفونت HPV ایجاد شود. عفونت HPV و سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه معمولاً علائمی ایجاد نمیکنند. واکسیناسیون در برابر عفونت HPV بهترین راه برای محافظت در برابر سرطان دهانه رحم است.
از آنجا که سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه علائمی ایجاد نمیکند، بسیار مهم است که زنان آزمایشهای غربالگری منظم انجام دهند. این آزمایشها میتوانند تغییراتی را در دهانه رحم که ممکن است منجر به سرطان شود، پیدا کنند. دستورالعملهای فعلی توصیه میکنند که زنان 21 تا 29 ساله هر سه سال یکبار آزمایشی به نام آزمایش پاپ اسمیر انجام دهند که سلولهای دهانه رحم را از نظر سرطان بررسی میکند.
به زنان 30 تا 65 ساله توصیه میشود هر سه سال یکبار آزمایش پاپ اسمیر انجام دهند. یا آزمایش پاپ اسمیر میتواند هر پنج سال یکبار برای زنانی باشد که همزمان آزمایش DNA HPV نیز انجام میدهند. زنان بالای 65 سال در صورت داشتن سه آزمایش پاپ اسمیر منظم پشت سر هم یا دو آزمایش DNA HPV و پاپ اسمیر بدون نتایج نامنظم، میتوانند آزمایش را متوقف کنند.
علل ایحاد
عفونت HPV زمانی رخ میدهد که ویروس معمولاً از طریق بریدگی یا آسیب دیگر به پوست وارد بدن شود. این ویروس عمدتاً از طریق تماس پوست به پوست پخش میشود.
عفونتهای HPV تناسلی از طریق رابطه جنسی، رابطه مقعدی و سایر تماسهای پوست به پوست اندام تناسلی منتقل میشوند. برخی از عفونتهای HPV از طریق رابطه جنسی دهانی منتقل میشوند.
افرادی که باردار هستند و به عفونت HPV مبتلا به زگیل تناسلی مبتلا هستند، میتوانند این عفونت را به نوزاد منتقل کنند. به ندرت، این عفونت ممکن است باعث رشد غیرسرطانی در حنجره نوزاد شود.
زگیلها به راحتی پخش میشوند. این بدان معناست که زگیلها مسری هستند و میتوانند از طریق تماس مستقیم با زگیل پخش شوند. زگیلها همچنین میتوانند با لمس چیزی که با زگیل تماس داشته است، پخش شوند.

ویروس hpv
عوامل خطر
عفونتهای HPV شایع هستند. عوامل خطر عفونت HPV عبارتند از:
تعداد شرکای جنسی. هرچه شرکای جنسی بیشتر باشند، خطر ابتلا به عفونت HPV تناسلی بیشتر است. رابطه جنسی با شریکی که شرکای جنسی متعددی داشته است نیز این خطر را افزایش میدهد.
سن. زگیلهای معمولی بیشتر در کودکان رخ میدهند. زگیل تناسلی اغلب در نوجوانان و بزرگسالان جوان رخ میدهد.
سیستم ایمنی ضعیف. اچآیوی/ایدز یا برخی داروهای مورد استفاده پس از پیوند عضو میتوانند سیستم ایمنی را تضعیف کنند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونتهای HPV هستند.
پوست آسیبدیده. نواحی پوستی که آسیب دیدهاند، بیشتر احتمال دارد که به زگیلهای معمولی مبتلا شوند.
تماس شخصی. لمس زگیلهای دیگران ممکن است خطر ابتلا به عفونت HPV را افزایش دهد. همچنین لمس سطوحی که به HPV آلوده شدهاند، مانند دوشهای عمومی یا استخرهای شنا، میتواند خطر ابتلا به HPV را افزایش دهد.
عوارض ( ویروس اچ پی وی )
زخمهای دهانی و تنفسی فوقانی، که به آنها ضایعات گفته میشود. برخی از عفونتهای HPV باعث ایجاد ضایعاتی روی زبان، لوزهها یا کام نرم یا درون حنجره و بینی میشوند.
سرطان. برخی از گونههای HPV میتوانند باعث سرطان دهانه رحم شوند. این گونهها همچنین ممکن است در سرطانهای دستگاه تناسلی، مقعد، دهان و دستگاه تنفسی فوقانی نقش داشته باشند.
پیشگیری
زگیلهای معمولی
پیشگیری از عفونتهای HPV که باعث زگیلهای معمولی میشوند، دشوار است. اگر زگیل معمولی دارید، میتوانید با کندن نکردن زگیل و گاز نگرفتن ناخنهایتان، از شیوع عفونت جلوگیری کرده و از تشکیل زگیلهای جدید جلوگیری کنید.
زگیلهای کف پا ( ویروس اچ پی وی )
برای کاهش خطر ابتلا به عفونتهای HPV که باعث زگیلهای کف پا میشوند، در استخرهای عمومی و رختکنها دمپایی لاانگشتی یا کفشهای دیگر بپوشید.
زگیلهای تناسلی
خطر ابتلا به زگیل تناسلی و سایر زخمهای تناسلی مرتبط با HPV را با موارد زیر کاهش دهید:
داشتن فقط یک شریک جنسی که با هیچ کس دیگری رابطه جنسی ندارد. این یک رابطه تک همسری است.
استفاده از کاندوم لاتکس در طول رابطه جنسی، که ممکن است خطر ابتلا به HPV را کاهش دهد.
واکسنهای HPV
گارداسیل ۹ یک واکسن HPV است که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تأیید شده است و میتواند برای مردان و زنان برای محافظت در برابر سرطان دهانه رحم و زگیل تناسلی استفاده شود.
اگر فرد قبل از اولین تماس جنسی آن را دریافت کند، واکسن بهترین عملکرد را دارد. هنگامی که کسی HPV دارد، ممکن است واکسن به خوبی یا اصلاً کار نکند. همچنین، افراد جوانتر نسبت به افراد مسنتر به واکسن بهتر پاسخ میدهند. اگر قبل از ابتلا به عفونت HPV تزریق شود، میتواند از بیشتر سرطانهای دهانه رحم جلوگیری کند.
دو دوز واکسن HPV برای کودکان ۱۱ و ۱۲ ساله توصیه میشود، اما این واکسن را میتوان از ۹ سالگی نیز تزریق کرد. سری دو دوز تا ۱۴ سالگی تجویز میشود. دوزها حداقل با فاصله پنج ماه از هم تجویز میشوند. نوجوانان و بزرگسالان جوانی که سری واکسن را از ۱۵ تا ۲۶ سالگی شروع میکنند، باید سه دوز واکسن دریافت کنند.